ponedjeljak, 17. prosinca 2012.

MI NISMO BANKROTIRALI/WE'RE NOT BROKE



VICTORIA BRUCE/ KARIN HAYES, USA, 2011.  
MI NISMO BANKROTIRALI/WE'RE NOT BROKE
Dužina: 81 min

Mjesto: Kino Tuškanac
Vrijeme: subota, 22. prosinac @ 20h
Detaljnije o filmu: http://werenotbrokemovie.com/
Ulaz slobodan
Organizacija: Bacači sjenki, Hrvatski filmski savez

'Bacači sjenki', jedna od najintrigantnijih domaćih umjetničkih platformi, obilježava 10 godina postojanja multimedijalnom manifestacijom SVE-JEDNO 10, koja će se odvijati od 18. do 22. prosinca 2012. , i uključivati izložbe, predavanja, performans, filmski program, radionicu i interdiciplinarnu međunarodnu konferenciju.

Posljednjeg dana manifestacije, Bacači će u Kinu Tuškanac predstaviti FROOOM - interdisciplinarnu pokaznu radionicu kritičkog filmskog stvaralaštva za djecu i mlade, namijenjenu uzrastu od 9 do12 godina, a potom i dva iznimna filmska naslova: Mi nismo  bankrotirali (We're Not Broke, 2011.)  i Novi svijet (Uus maailm, 2011.) Jaana Totsena.

Mi nismo bankrotirali (We're Not Broke, 2011.) u režiji Karin Hayes i Victoria Bruce, objašnjava kako su korporacije pažljivo promijenile američki porezni sustav kroz pretjerani lobistički utjecaj na državne dužnosnike, što je rezultiralo milijardama poreznih olakšica za “bankrotirane” banke i velike naftne tvrtke, te proračunskim rezovima za obične Amerikance.

Opis filma:
“We're Not Broke/Mi nismo bankrotirali”, (iz 2011.) u režiji Karin Hayes i Victoria Bruce, objašnjava kako su korporacije pažljivo promijenile američki porezni sustav kroz pretjerani lobistički utjecaj na državne dužnosnike, što je rezultiralo milijardama poreznih olakšica za “bankrotirane” banke i velike naftne tvrtke, te proračunskim rezovima za obične Amerikance. “We're Not Broke” slijedi nekoliko aktivista koji stvaraju veliki prosvjed putem društvenih medija pod nazivom US Uncut. Komentari vladinih dužnosnika i stručnjaka visokih financija isprepleteni su snimkama američkih aktivista koji su izašli na ulice u nastojanju da razotkriju velike korporacije koje zaobilaze porez kao što su GE, Bank of America, Wells Fargo, Verizon, Citigroup, i druge velike multinacionalne korporacije, mjesecima prije nastanka pokreta „Occupy Wall Street“. Među prikazanim aktivistima su nezaposleni fakultetski obrazovani Carl Gibson iz Jacksona, Mississippi, majka nogometaša i politička aktivistica Joanne Gifford iz Nape, California, glazbenik i grafički dizajner Chris Priest iz Bostona, student Bobbie Arrington iz New Jerseya, medijski analitičar Ryan Clayton iz Washingtona, DC , i mali poduzetnik kao što je osobni trener Kira  Elliott i HVAC specijalist Jim Coleman, oboje iz Chicaga.


Nema komentara:

Objavi komentar