subota, 15. prosinca 2012.

Bill Vinyl - William Aitchison / 20. 12. @ 20h / Klub Katran

Bacači Sjenki u okviru programa SVE-JEDNO 10 predstavljaju:

William Aitchison - Bill Vinyl

Mjesto: Shock Show Industry
Katran / kabitet 5 reković
Radnička cesta 27 bb, vrata br. 17, 2. kat desno

Vrijeme: četvrtak, 20. prosinca @ 20h
Detaljnije o performansu: http://www.billaitchison.co.uk/billaitchison/home.html
Ulaznice: 50 kn (studenti 30kn)

info i rezervacije kod krotiteljice rakova Milić na mejl:
industry1972@gmail.com
ili sms na: 095 4188 388

'Bacači sjenki', jedna od najintrigantnijih domaćih umjetničkih platformi, obilježava 10 godina postojanja multimedijalnom manifestacijom SVE-JEDNO 10, koja će se odvijati od 18. do 22. prosinca 2012. , i uključivati izložbe, predavanja, performans, filmski program, radionicu i interdiciplinarnu međunarodnu konferenciju.

Poseban gost manifestacije je William Aitchison, a koji će – nakon londonskog The Space i briselskog Volksroom, u Katranu u četvrtak, 20. prosinca, izvesti svoj hvaljeni lecture performance Bill Vinyl u kojem osobnu povijest povezuje s poviješću glazbe. Svirajući jednu po jednu pjesmu sa vinilnih ploča za svaku godinu svog života i dijeljeći sa publikom razmišljanja, primjedbe, veze i sumnje, Bill u Vinyl-u ocrtava istovremeno osobnu ali i političku povijest na "zanimljiv, zabavan i često jako smiješan način".


William Aitchison je interdisciplinarni izvedbeni umjetnik s gotovo 20 godina profesionalnog iskustva koji je svoje radove predstavio u mnogim galerijama, kazalištima te na festivalima u Europi, Americi, Aziji i na Bliskom istoku. William Aitchison doktorirao je na Goldsmiths College u Londonu 2007. (tema performans / disciplina / praksa). Magistrirao Izvedbene umjetnosti Middlesex University 1995. Diplomirao Umjetnost / Psihologiju / Kazalište na Wolverhampton Sveučilištu 1993.
U svojem višegodišnjem radu gotovo isključivo se bavi razvojnim i autorskim izvedbenim umjetnostima sa izravnim ili posredovanim aktivističkim sadržajima.


Producirao i stvorio brojna ostvarenja u okviru kazališne grupe Bill Aitchison Company. Ta djela su podržana od strane Arts Council England i British Council te ostvarena u koprodukciji i sa partnerima u Njemačkoj i Kini. Osim toga, Bill vodi okrugle stolove, drži predavanja i radionice te sudjeluje u umjetničkim savjetovanjima u brojnim zemljama diljem svijeta.

Nastavku programa te večeri u 22.30h nastupaja Bend Dementronomes.
Bend Dementronomes započeo je svoj glazbeni put 2011. godine probnom
svirkom u garaži. Otad su odradili nekoliko koncerata od kojih bismo
izdvojili uspješne nastupe na Open Air-u Filozofskog fakulteta, u KSET-u i
Sax-u. Dobra komunikacija s publikom, želja za glazbenim eksperimentiranjem
te vješti izvođači ono su što odlikuje ovaj bend. Karakterizaraju svoj zvuk
kao kombinaciju sljedećih stilova: Funk, Soul, Brother, Jungle, Break,
Lo-Fi.

Dementronomes se sastoji od 8 članova: Petar Cvahte (bubanj), Siniša Cvahte (bas), Marta Fiolić (vokal), Lujo Parežanin (saksofon), Karlo Pleteš (truba), Filip Rodik (gitara), Luka Smetiško (orgulje), Vedran Vojnović (trombon)

Podrška: Ured za obrazovanje, kulturu i sport grada Zagreba, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Sve informacije na: bacaci.sjenki@gmail.com, 01/4640262, 098/9829419

Nema komentara:

Objavi komentar